Semesterfirare börjar springa när de upptäcker bubblor i vattnet

Semesterfirare som bodde i stugorna på Great Bear Lodge i British Columbia, Kanada fick besök av en väldigt speciell gäst, det blev ett ögonblick som ingen av de kommer att glömma.

Utsikten från stugorna ut mot sjön är en fantastisk syn och gästerna står gärna vid bryggorna och tittar ut på det vackra landskapet. Denna morgon fick de syn på något utöver det vanliga.

De flesta gästerna låg fortfarande och sov i sina stugor - Personalen valde då att väcka besökarna så att de inte skulle missa detta ögonblick. De nyvakna gästerna anlände till utsikten och tänkte förmodligen ”detta var så värt det.”


På vattenytan ser man hur det är någonting som rör sig i form av bubblor. Varelserna som orsakar detta är två enorma knölvalar och de rör sig precis intill bryggan och gästerna har denna morgon en mycket unik utsikt. 

För Great Bear Lodge är det inte första gången dessa knölvalar kommer på besök och de informerar gästerna om att valar gör bubblor på vattenytan då det är en del utav deras specialiserad jakttaktik. Detta är ett speciellt beteende för valar och endast vissa vet hur man gör - det är något som lärs ut snarare än genetiskt ärvt!


Valarna använder sina luftbubblor för att cirkulera en stimfisk och fånga dem. Det är ett oerhört intelligent sätt att jaga för valar. De använder sig av lagarbete och kommunicerar med varandra genom vokaliseringar.

Som ni säkerligen förstår så ångrade sig inte gästerna att de denna morgon blev väckta för att se en sådan vacker syn. En gäst lyckades fånga det fantastiska ögonblicket på video.

Det är vid ögonblick som dessa som påminner oss människor om hur otrolig vår planet egentligen är. Dessa gäster bevittnade någonting som de flesta utav oss aldrig kommer att uppleva.