Mellanstadie-tjej går viral med sin starka dikt

Mellanstadiet är för många en tuff period i livet. Sociala påfrestningar gjorde dessa år mins sagt tuffa för många. Idag är det förmodligen ännu tuffare på grund av sociala medier. 


En sjunde klassare vid namn Olivia Vella var student vid Queen Creek i Arizona. Under våren skulle de skriva en dikt och sedan i slutet av året läsa upp den framför klassen. Istället för att välja ett enklare ämne så valde Oliva motsatsen. Dikten fick namnet ”Varför är jag inte tillräckligt bra?” och bara rubriken säger ju att innehållet minst sagt kommer att vara viktig och berörande. 
Under hela sex minuter läser Olivia sin dikt framför klassen - som beskriver hur det är att leva i hennes skor. Hon börjar med att beskriva de många påtryckningar omvärlden har på en, bara en liten grej som att välja outfit för morgondagen och behöva följa trender för att passa in och inte bli retad.

Olivia läser:

"Varje del av din outfit är obekväm, men även om du spenderar timmar på att se snygg ut kommer du aldrig att bli lika bra som de andra tjejerna i skolan."


”Varför är jag inte tillräckligt bra?” Hon berättar om hur det är att vara i skolan och hantera all kritik och avund. Hon talar om sin sjunkande självkänsla och sina negativa tankar.


Hon fortsätter:

"Du tittar på andra tjejer och önskar att du var dem, men andra tjejer tittar på dig och önskar att de var du."


Olivias lärare, Brett Cornelius, berättade för ABC News att de andra eleverna var "i vördnad."


Olivia avslutade dikten kraftfullt med:

”Men samhället har fel. Du är älskad, du är dyrbar, du är vacker, du är begåvad, du är kapabel, du förtjänar respekt, du kan äta den måltiden, du är en av sju miljarder. Och framför allt är du tillräckligt bra.”


Videoklippet berörde inte bara Olivas klasskamrater och lärare, utan den kommer även att beröra flera miljoner andra då videoklippet delades och gick viralt direkt. Hon rörde hjärtan världen över.

Hon berättade för ABC News:

”Reaktionen på videon visar att jag inte är ensam. Vi är inte ensamma om hur vi mår. ”

Hör Olivias kraftfulla och hjärtdrivande dikt här nedan.