Katt känner på sig att matte är gravid


En nyfiken liten kattunge går långsamt fram till sin matte och tittar förbluffat på magen. Katten sniffar för att sedan lägga ena tassen på husses mage. Han tittar sedan upp på sin husse med ett gulligt uttryck som förmodligen sa någonting i stil med ”Ja! Det är sant. Det är en liten människa där inuti ”

Den stora frågan är, kan katter känna av om du är gravid?


Experter säger ja. Katter har riktigt skarpa näsor och öron vilket innebär att de kan höra det lilla hjärtslaget. En kvinnas ämnesomsättning ökar även när man är gravid vilket bidrar till att kroppen blir varmare. Katter älskar värme så bli inte förvånad när de insisterar att gosa med dig. Katter är oerhört intelligenta. En text från en läsare säger:

”Min syster har en katt som inte är det mest gosigaste katten i världen. Gillar inte riktigt att bli rörd. När min syster blev gravid var han super kärleksfull mot henne och bet aldrig henne hela graviditeten - vilket han faktiskt brukade göra.  Bokstavligt talat, dagen efter barnet föddes var katten tillbaka till sitt gamla habitat där han inte längre vill gosa eller bli rörd. Han är däremot alltid kärleksfull och tålmodig mot min systerdotter och har varit det ända sedan hon var barn."

En annan skriver:


”Katten kan höra ett eller annat hjärtslag, de har otroliga öron, till exempel kan de höra en liten fluga surra från flera meters avstånd, vilket mänskliga öron endast skulle upptäcka från en halv meter eller så.”

Kolla in kattens beteende gentemot sin gravida matte här nedan!