300 främlingar deltar i flickans födelsedagsfest efter att ingen svarat ”ja”

Vissa har det svårare än andra att få vänner i skolan. Är du högljudd och anses vara ”normal” av dina klasskamrater kommer du förmodligen att ha det lättare. Är du mer tillbaka dragen och unik på ett eller annat sätt är det mest troligt att du kommer ha det svårare att vinna över klasskamraterna.Mackenzie Moretter är 10-år och har kämpat med att få vänner. Mackenzie har en mycket sällsynt genetisk sjukdom kallad Sotos Syndrom och fick det bekräftat när hon var 1 år gammal. Hon har haft det svårt med att få vänner i skolan och när hon bjöd in dem alla till sin födelsedagsfest tackade ingen ”ja”.Inget barn ska behöva fira sin födelsedag utan gäster så Mackenzies mamma tog tag i saken i egna händer och skrev ut ett inlägg på sin Facebook-profil. Hon vädjade och frågade om någon skulle vara villig att delta i födelsedagsfesten.”Min dotter har Sotos syndrom vilket innebär att hon har utvecklingsförseningar i tal och lärande. Hon är otroligt kärleksfull och vill mer än allt annat ha vänner. I skolan kämpar hon och är ofta ensam på lekplatsen. Som mamma är det hjärtskärande, du vill att dina barn ska vara lyckliga."


Hon hoppades att minst 10 skulle dyka upp på födelsedagsfesten. Till sin förvåning dök det inte bara upp 10, utan antalet blev betydligt större än hon någonsin hade kunnat ana. Över 300 personer deltog i födelsedagsfirandet och de allra flesta främmande för Mackenzie.
Enligt Mackenzies pappa, Matthew Moretter, är barnen i klassen vänliga mot henne, men hon har inga vänner. Ingen av dem ringer eller pratar med henne och på skolgården leker hon oftast ensam.Dessa hundratals främlingar som dök upp, gjorde hennes födelsedag mycket minnesvärd. De hängde i timmar och Mackenzie fick massor med presenter och hade den bästa dagen någonsin.


Se klippet nedan på Mackenzies födelsedagsfest: